2012. július 12., csütörtök

TV, könyvesboltok

A holland TV-ben az a jó, hogy több csatorna is eredeti nyelven adja a filmeket, műsorokat.
Holland felirattal, angol és német nyelven is lehet filmeket nézni. (valamint olasz, francia, spanyol nyelven is) Nem csoda, hogy itt mindenki kiválóan beszél angolul.

Eddig 2 könyvesboltban jártam, az egyik egy amerikai, a másik egy angol könyvesbolt volt. Az amerikai egy jóval nagyobb, frekventáltabb helyen, az angol elrejtve. Az amerikaiban hatalmas választék volt szakkönyvekből, irodalomból, művészetről, történelemről, minden ami kell. A másik szerényebb választékkal, inkabb populárisabb irodalmat, regényeket vonultatott fel. A két könyvesbolt árai között durván 15% volt a különbség. Össze tudtam hasonlítani azonos regényeket, 2-3 EUR különbség, az angol könyvesbolt olcsóbb.
Igazságot a sünöknek! :-)
A durva az volt, hogy az amerikaiban azok a könyvek, amik eredetileg Amerikában 7$-ba kerülnek, itt már 10 EUR-ért kinálják....hm, érdekes árfolyam. A legolcsóbb állítólag interneten rendelni, de ismerősök között működik az elolvasott könyvek továbbadása, így már a következő olvasmányom nekem is angol lesz, mert vészesen közeledek a magammal hozott magyar irodalom vége felé.

4 megjegyzés:

  1. Ha elfogyott a magyar irodalom, szólj és küldünk.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mar johet is, nyakara hagtam a maradeknak...:)

      Törlés
    2. Ha ennyire gyorsan fogy, akkor lehet, hogy inkább egy teli könyvespolcot kellene küldeni.. :)

      Törlés
  2. Mondjuk egy ilyen polcot..
    http://konyvespolc.blogter.hu/248029/lepcso_-_konyvespolc

    VálaszTörlés