2012. július 1., vasárnap

Ínyencségek

A szállodához közel van több hatalmas bevásárlóközpont, pláza, stb. A nagy pláza semmiben sem különbözött egy bármelyik otthonitól, ugyanolyan kínai-vietnámi-marokkói cuccok, az árszínvonal azért magasabb, de a nagy leárazások időszaka van, ezért lehet jó áron cuccokat találni.

A másik 5 szintes a De B'Jenkorf a Dam téren, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint New Yorkban a Macy's, tele van a világ nagy márkáival, tapintható minőség és ehhez mért árak, amit persze folyamatosan számolok át forintra és szörnyülködök. Itt is vannak szezonális leárazások azonban és valami törzsvásárlói kártya móka, amit nem értettem, mert csak hollandul mondta be a hangosbemondó.

Kis marokkói és török arcok által működtetett supermarketek kb. 100 méterenként vannak, a választék, gyümölcs, szuvenír, magic mushroom, I Love Amsterdam pólók, strandpapucs, minden és bármi.

Egyéb népszerű élelmiszerlánc az Albert Heijn, itt akár 1 személyes kész vacsorát, salátákat, szendvicseket is lehet venni néhány EUR-ért. Széles választékban, normális árak. Még egy mikro is van a bolt közepén, ahol a vacsit meg lehet melegíteni. :-)

A sajtboltok a kedvenceim, színesek, illatosak, rengeteg fajta, lehet kóstolni, külön fondü keveréket lehet kapni különböző sajtokkal, úgyhogy ezt majd otthon ki kell próbálni mindenképpen!
A kecskesajt azonban még mindig nem a kedvencem.


Az egyetemhez közel, egy kis sütiző helyen (EUR raklapokból volt összerakva a pult és a polcrendszer, nem vitték túlzásba a dizájnt) találtam egy fantasztikus csokitortát, olyani igazi mindene csokiból van és még le is volt öntve csokival tortát, amit majd addig fogok kóstolás útján elemezni, amíg nem sikerül előállítani. Ha megvan akkor küldöm, Kinga! :-)

1 megjegyzés: