2012. július 3., kedd

Ferde házak

Nem vagyok benne biztos, hogy az előző képeken látszik-e, hogy a házak ferdék. Kifelé, befelé, oldalra, de dőlnek. Ma munka után azért mentem el fotózni, hogy valahogy érzékeltessem a ferdeséget, remélem sikerül, íme:



Amszterdam is cölöpökre épült, mint Velence, de sokkal jobban megtervezett és strukturált. Annak ellenére, hogy Európa egyik legsűrűbben lakott vidéke, az utcák és terek nagyon szélesek, tágasak. Van hely, kijelölt hely (!) autónak, villamosnak, kerékpárosnak, gyalogosnak és a tenger irányából folyamatosan fúj a szél, ami átjárja az utcákat, friss levegő van. Kivéve a pisi szagú sikátorokat, amiből szerencsére nincs túl sok, könnyen felismerhetőek és elkerülhetőek. :-)

Minden régi ház oromzatán található egy csiga, kampó, ugyanis ezekben a házakban nagyon szűk és kis lépcsők épültek, a bútorokat kívülröl, az ablakokon húzzák be:




És ezek a régi házak tele vannak egérrel. Ennek megfelelően a helyi macskák nagyon jól tápláltak, fényes szőrűek, mindegyiknek nyakörv és kis medál fityeg a nyakában. Úgy tűnik nagy becsben vannak. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése