2012. szeptember 21., péntek

Munkáról

Éppen itt az ideje, hogy írjak egy kicsit a munkáról is, elvégre azért nem tudok többet írni a város szépségeiról, mert napközben dolgoznom kell...:-)
Kezdetben elég csendes volt a munkahely, mindenki szabadságon volt hetekig, de mostanra visszatértek és kialakult a csapatunk. A csapat most kovácsolódik, néhányan frissen léptünk be, páran már itt vannak néhány éve, de eddig a cég más-más területein dolgoztak, van olyan is, aki felvásárlás révén lett itt alkalmazott. Mindenképpen új szervezeti felépítés és rendkívül érdekes összetételű. A közvetlen csapatunkban van holland, kínai-holland, marokkói-holland, norvég, angol, hongkongi és persze magyar, egy skót vezetésével. A tágabb gyártási csapatban van még kanadai, dán, olasz, román, görög, még egy angol és még néhány holland.
Persze a közös nyelv az angol. Ma ebédnél 2 holland kolléga panaszolta, hogy mivel mindig nemzetközi cégnél dolgoztak és angolul beszéltek, otthon néha nehéz magukat kifejezni hollandul. Szóban még csak-csak, de írásban már nagyon nehéz, mert van néhány nyelvtani szabály, ami még nekik sem egyértelmű. Ezzel azért nem hozták meg a  kedvem a holland nyelv tanuláshoz.
A munka egyre érdekesebb, próbálok kiigazodni a rövidítések között, mert a 3 betűs mozaikszavak itt is nagyon mennek, persze teljesen más jelentéssel, mint az előző munkahelyemen, ami azért nehezíti a dolgot.
 Együtt dolgozok ázsiaiakkal, amerikaiakkal, kezdem átlátni az összefüggéseket és folyamatokat, persze rengeteg tanulnivaló van még.
Múlt héten volt néhány nagyon hasznos tréning és egy 2 napos "offsite team building/ workshop", amikor az irodán kívül, semleges környezetben, egy étterem külön termében átbeszéltük a következő év céljait, feladatait és felosztottuk egymás között.
Mindannyiunknak van egy-egy termékcsaládja, amiért közvetlenül, teljes mértékben felel, de ezen kívül mindenki kapott néhány olyan feladatot is, ami kiterjed a teljes európai operációra és folyamatosan együtt kell működni a többiekkel a megoldáshoz.
Tetszik ez a megoldás, segíti a csapatot az összehangolódásban és ezek a feladatok az alapján lettek kitalálva, hogy kinek miben van tapasztalata, vagy a képességei alapján mi felel meg jobban.
Nekem az egyik ilyen feladatom a teljes európai készlet csökkentése, ami leírva nagyon egyszerű, de egyébként nagyon összetett, a feleslegesen megrendelt anyagok kezelésétől kezdve a komplett logisztikai megoldásokig. Nagyon élvezem. :-)
A másik még egyenlőre tapogatózós fázisban van, beszállító fejlesztés, de ez már a beszállítónk beszállítóinak fejlesztése, együttműködve a gyártóval. Ezen kívül még 3 apróság, miközben a termékcsaládom most fut fel Európában, tele vagyunk próbagyártásokkal és új termékekkel.
Így szép ez, ha pörög a munka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése