2012. szeptember 16., vasárnap

A megunhatatlan belváros

Nagyon szeretem a belvárost. Egyszerűen csak sétálni és befogadni mindazt, amit látok. 5 perc belvárosi séta is feldob, újra és újra rácsodálkozok az érdekességekre, furcsaságokra. Olyan, mintha dolgoznék és minden hétvégén Amszterdamban nyaralnék, utazás nélkül. :-)
Például, az alábbi képeken látható cica, egy belvárosi régiségkereskedés kirakatában "tollászkodott", a járókelők nem kis vigazságára. Néhány pohár felborult -a képen is látszik kicsit-, és elég vicces volt, ahogy ügyet sem vetett arra, ahogyan többen is megállnak nézni őt.
Nem ritka, hogy a bolttulajdonosok mellett napközben ott a kutyájuk, macskájuk a boltban. Több helyen is láttam már záróra után a kirakat mögött sétáló macskát. Lehet, hogy az egerek miatt...

Macska a kirakatban


A holland sütemény, amit szinte bárhol lehet kapni a muffinon kívül, az az almáspite. Legalábbis ők annak hívják. Az alma nagyobb darabokra van vágva benne nem reszelve, de sosincs benne mag, vagy magház, mint az otthoni almásrétesben néha. Aztán fahéjas is, ahogy kell, de utána mindent tesznek mellé, porcukrot, epret, narancsot, sőt, tejszínhabot is. Ha meg "home made" azaz házi sütit reklámoznak, abba tuti kerül mazsola is. Biztos hozzájutottak valami olcsó mazsolaszállítmányhoz, vagy ez lett a "házi" ismérve. A múltkor a brownie-ban is volt mazsola, pedig abba aztán abszolút nem illett, mondjuk nekem az almáspitébe sem. A munkahelyi menzán rendszeresen kevernek a húsos ételekbe is mazsolát és ráfogják, hogy ázsiai különlegesség. Tuti kereskedni akartak vele és rajtuk maradt több tonnányi, ezért most úton útfélen használják, mert egyébként takarékos, újrahasznosító népek. :-)

Vasárnapi kényeztetés

A séták állandó élményfaktora pedig a zene, a táncoló fiatalok és bármilyen rögtönzött előadás.
Az alábbi képen látható néhány fiatal fiú zenére, ütemesen tapsolva, felváltva mutatott be akrobatikai elemekkel tarkított táncot. Szaltók ugrások, lenyűgöző volt. Ilyen dolgokba botlok folyamatosan, amikor a belvárosban sétálok. Ezért is szeretem annyira.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése