2012. december 9., vasárnap

Önkéntesség

Hollandiában az önkéntes munka természetes, úgy nevezik, hogy "visszaadunk a társadalomnak", holott az adók is elég magasak, mint a társadalomnak juttatás egyik formája. :-)
A munkahelyem jó fej, mert támogatja időben az ilyen tevékenységet, sőt még segít is megtalálni a nekünk tetsző feladatot. Teljesen új perspektívák jelentek meg a szemem előtt.
Amíg otthon mindez kimerüt abban, hogy szemetet szedtünk, ruhát, könyvet gyűjtöttünk, börzéket szerveztünk, vagy óvodai felújítást támogattunk. Itt ezek csak a jéghegy csúcsa és jelenleg még az alábbiak közül is lehetett választani (munkahelyen belül ezek voltak meghírdetve):

  • Idősek otthonát karácsonyi díszbe öltöztetni
  • Használt szerszámok, eszközök megjavítása és csomagolása, hogy szegény, rászoruló afrikai és dél-amerikai országokba küldjék ezeket.
  • Hátrányos helyzetű bevándorlók gyerekeivel angolul beszélgetni, hogy gyakorolhassák a nyelvet
  • Élelmiszer segélyek csomagolása
Jelentkeztem, szerdán megyek tanítani 2 órát a hátrányos helyzetűek középiskolájába. Részleteket, az óra témáját és a gyerekek korát persze a jelentkezés után tudtam meg. Biztos rendkívüli élmény lesz, nagyon kiváncsi vagyok és persze izgulok is. Utána majd érkezik a beszámoló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése