2012. december 11., kedd

Magyar kedvelő hollandok

Pénteken, a szokásostól egy kicsit nagyobb magyar társasággal volt találkozó az egyik belvárosi "kávézó-kocsma-étterem-sütit is árultak-és DJ is volt" helyen.
Igazi kocsmakutya is volt a helyen :-)

Néhány holland is csatlakozott a társasághoz, olyan hollandok, akik már ismertek néhány magyart. Olyan hollandok, akik beszélnek magyarul, vagy annyira szeretik a magyarokat, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy csatlakozzanak egy magyar társasághoz.
Egy idősebb holland, aki borkereskedéssel foglalkozik, kiválóan beszél magyarul és imádja a magyar borokat.
Az egyik lány élt 1 évig Budapesten. Azt mesélte, hogy imádna ott élni, ha tudna kommunikálni az emberekkel, de nálunk sajnos az angol (vagy bármilyen egyéb nyelv) tudás nem általános.
A hivatalok, de gyakran még a szolgáltatóipar, éttermek, boltok sem tudják kiszolgálni idegen nyelven a vevőket. Így kicsit elszigeteltnek érezte magát ott, de imád magyarokkal lógni és hallgatni a nyelvet. Azt mondta, hogy olyan meseszerű és úgy hangzik, mintha nagyon játékos nyelv lenne és mintha sokat is játszanánk vele. Jó volt ezt így hallani, teljesen egyet is értek vele.
Érdekesség, hogy ő heti 3 napot dolgozik, mert fontosabb a pénznél, hogy élvezze az életet és olyan dolgokkal foglalkozzon, amik igazán örömet okoznak neki. Sok fiatal gondolkozik itt így.
A részmunkaidő teljesen normális, elfogadott és nagyon elterjedt. Nem mindig egyszerű megfelelőt találni, de lehetséges. A legnagyobb különbség Magyarországhoz képest pedig az, hogy részmunkaidős állás esetén is képes megélni egy család, 3 gyerekkel, háztörlesztéssel, 2 autóval, stressz nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése