2012. december 2., vasárnap

Még egyszer Sinterklaas :-)

Tudom, kezd unalmas lenni Sinterklaas, de itt most 1 hónapig minden róla szól, úton útfélen belebotlok a héten pedig még a cégünkhöz is ellátogatott és 2 érdekességet is muszáj megemlítenem a céges Mikulással kapcsolatban.
Átlag holland gyerek egyébként legalább 4-5 alkalommal is találkozik vele, amíg itt van: amikor megérkezik a lakhelyére, az iskolába, az egyik szülő munkehelyére, a másik szülő munkahelyére, valamint minden boltban, téren, piacon, parkolóban. Strapás egy hónap egy ilyen öregembernek. :-)

Visszatérve a céges Mikulásra, a mellékelt képeken érdekesség, hogy a "Fekete Péterek" arca nálunk nem fekete volt, hanem a szivárvány minden színében pompázott. Ez úgy történhetett meg, hogy úton Hollandia felé, a hajóval átkeltek egy szivárvány alatt és ezért minden Fekete Péternek más színű lett az arca. :-)
A valós magyarázat sokkal prózaibb. Pár éve néhány fekete lakos zokon vette, hogy miért fekete arcúak a segítők (évszázados hagyomány) és valójában a Mikulás rasszista és a gyerekek félni fognak a feketéktől, mert a rossz gyerekeket a fekete arcúak teszik zsákba. Akkor történt ptóbálkozás már áttérni a szivárványszínű arcú "Fekete Péterekre", ami Amszterdam melegbarát imidzsével még összhangban is lett volna, de a gyerekek nem vették be és nem lett népszerű, így maradt a fekete. A mi cégünk viszont figyel a részletekre és a fekete munkatársak érzékenységére, ezért nálunk szivárványszínűek voltak a Fekete Péterek.
Sinterklaas a színes arcú Péterekkel

Kék, piros és sárga arcok :-)

Sokszínűség jegyében és a lelkes hallgatóság
A másik szenzációs ötlet, hogy állatsimogatót rendeztek be a rekreációs szobában (igen, ilyen is van, pinpong asztallal, csocsóval, stb., hogy a kollégáknak lehetősége legyen közös lazulásra) .
Félretoltak mindent, leterítettek, bealmoztak szalmával és 2 csacsi, 2 póni és 2 kecske rezignáltan tűrte a zsibongást és a gyerekek által adott jutalomfalatokat. Végre újra lószagú lehetett az én kezem is! :-))



Nagyon jó volt a hangulat, jó volt látni a sok boldog gyereket. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése