2012. december 10., hétfő

Mézeskalács sütés

Tegnap egy nagy adag mézeskalács tésztával mentem látogatóba a kínai-holland kolléganőmhöz. Ugyanis a gyerekei nagyon szeretn(én)ek sütit sütni, de ő ebben annyira nincs otthon, úgyhogy besegítettem. Nagyon lelkesek voltak, egyből rávetődtek a tésztára, gyurmázták,  nyújtották, formázták formával, majd anélkül. Úgyhogy a betlehemi jelenet figuráin kívül (kb. 30 bébi Jézus, Mária, József, meg teve, sün alakú bárány, csacsi, 3 királyok) lett néhány amőba és "izé" is.
Aztán persze következett a díszítés, először vertünk fel tojásfehérjét, a gyerekek visongva hordták körbe az edényt fejjel lefelé, annyira élvezték, hogy nem esik ki belőle a tojáshab. Nem láttak még ilyet.
Aztán az itteni csodatubusokból kinyomható rózsaszínű szmötyik és cukorgyöngyök, csokiöntetek, stb következtek.
A díszítést mindig a díszek lenyalogatása követte...:-) Vicces délután volt, sütés után még egy kis zongoraórát is rögtönöztünk, a Csendes éj memorizálása ment Aliciával.
Az egyetlen motiváció a holland nyelv tanulásával kapcsolatban, hogy a gyerekekkel tudjak beszélgetni. Tőlük tanulom a legtöbbet, mert ők aztán mondják nekem hollandul folyamatosan. Persze az is teljsesn normális nekik, hogy magyarul, angolul, vagy hollandul válaszolok, jól megértjük egymást. :-)
Készül a mézeskalács


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése