2012. november 29., csütörtök

Levelek

Mivel rendes bejegyzett címem van, elkezdtek érkezni mindenféle levelek, mindenféle hivataloktól, persze holland nyelven.
Az egészségbiztosítóm sok szerencsét kívánt az új lakáshoz, reményüket fejezték ki, hogy már nincs kipakolni való dobozom és elküldték, hogy milyen honlapon találom meg a környékbeli háziorvosok és gyógyszertárak listáját...igazán figyelmes.

Aztán bejelentkezett az adóhivatal is, hogy házregisztráció valami "heenp.huish." címén fizessek be adót, persze megadtak egy holland nyelvű honlapot, ahol ezt részetesen elmagyarázzák, persze hollandul...

A legjobb mégiscsak a nyugdíjbiztosítóm volt. Ebben a levélben az szerepelt, hogy 2041. július 1-től kapok majd nyugdíjat és a jelenlegi státuszom alapján mennyit. Azzal, hogy kaptam adókedvezményt, egy halom egyéb dolog is egyszerűbben intézhető, mert megbízható vagyok.
Ez a 2041 így leírva eléggé durva, mintha valami sci-fi prológusa lenne.  Persze arra nem lehet panaszom, hogy nem előrelátóak és mindezt úgy, hogy még csak néhány hónapja dolgozom itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése