2012. november 4., vasárnap

Regisztrációk

Az új lakcímmel kapcsolatban még 2 hivatalos intéznivaló akadt. A legközelebbi "önkormányzatnál" be kellett jelentkezni az új lakcímre, hogy az adóhivatal és egyéb szervek biztosan megtalálhassanak..
Valamint háziorvoshoz is be kellett jelentkezni, azt is a lakcímhez legközelebb esőnél kell megejteni.
Mindkettő művelet kb. 5 percet vett igénybe, munka előtt simán elintzhető.
A háziorvosommal nem is találkoztam, a nővérnél, vagy asszisztensnél kellett egy jelentkezési lapot kitölteni, amin alapadatok, a címem és a biztosítótársaságom szerepelt. Ezen kívül SEMMI sem érdekelte őket. Gondoltam lesz majd valami vérnyomásmérés, vagy legalább azt megkérdezik hogy van-e allergiám, vagy bármi. Semmi. A doki valószínűleg ott sem volt. Megadtak egy számot, amin hétköznap 8-17-ig elérhetők. Azon kívül ne legyünk betegek, de ha már mégis muszáj, akkor arra az esetre adtak egy másik számot is. A doki egyetlen előnye, hogy kb. 100 méterre van a lakástól a rendelője. Érdekesség még, hogy itt gyógyszertárat is lehet választani, lehetőleg azt is a lakóhelyhez legközelebbit. Ha van választott gyógyszertár, akkor nem kell fizetni a gyógyszerért, mert a biztosítómmal elszámolják. Ha valami durvát igényeltem, vagy túlléptem valami keretet, amit már nem fedez a biztosítás, akkor azt később a biztosító nekem kiszámlázza.
Tapasztaltabb magyarok elmondása alapján, az orvos csak annyi gyógyszert ír fel, amennyire szükség van és a gyógyszertár kiadagolja azt. Pl. 3 db-ot, vagy 5-t, kis zacskóban, névre szólóan. Nem kell megvenni egy egész dobozzal, ha néhány db is elég a gyógyuláshoz. Nincs pazarlás, kidobott, lejárt szavatosságú gyógyszerek. Praktikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése