2013. július 9., kedd

Zongorabemutató

Kínai kolléganőm meghívott a kislánya évzáró zongora koncertjére, mert az első zongoraleckét tőlem kapta, karácsony előtt megtanultuk eljátszani a "Csendes éjt", mostanra pedig már ügyes tagja a zenei csoportnak a suliban.
Nagyon kedves volt tőle, mert így olyan holland életképbe kaphattam betekintést, amibe kb. akkor lett volna lehetőségem, ha iskolás korú gyerekem lenne itt.
Érdekes volt összehasonlítani az emlékeimben élő, saját gyerekkori évvégi zongorabemutatókat a helyivel.
Amikor mi játszottunk, nem volt előttünk kotta, ünneplő ruhában voltunk és nagyon idegeskedtünk. Az itteni gyerekek vitték magukkal a kottát, nem volt egyenruha, volt aki trikóban, sortban, sportcipőben játszott, jóval lazább volt az egész, volt zsibongás, nem volt akkora fegyelem.
A tanárnéni bevonta a közönséget, énekelni, amibe még én is be tudtam kapcsolódni, mert általam is ismert angol dalokat is énekeltek.
Gyerekdalok és könnyűzenei művek hangzottak el, sehol semmi komolyzene. Nagyon tetszett, jó hangulatú volt az egész, még olyan gyerek is fellépett, akinek eddig összesen 4 zeneórája volt és a lelkesedése 100x nagyobb volt a tudásánál. Pont ezért volt annyira elbűvölő.

A fellépő kis csapat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése