2013. március 27., szerda

Hibrid autó

Múlt héten pénteken végre megérkezett az autóm, egy hibrid. Mivel az elmúlt 8 évben általában vezettem, eléggé hiányzott ez a fajta szabadság és rugalmasság, amit egy saját autó ad.
A kiválasztásakor végiggondoltam, hogy mire kell az autó nekem Hollandiában. Munkába járás, hétvégi kirándulások, a környék felfedezése, amihez ideálisnak tűnt a hibrid.
Környezetkímélő és egyenlőre adózás szempontjából is ez a legkedvezőbb. Kicsit furcsa, hogy olyan, mint az okos telefonom, akárhová megyek töltenem kell, mert egy napot bír ki csak az aksi. :-)
Tele van futurisztikus alkalmazásokkal, aminek valószínűleg csak a töredékét fogom (ki)használni.
Több kamera van benne, mint egy filmforgatáson, bármit teszek sípol, figyelmeztet, utasításokat és információkat ír ki. Érintőképernyőn keresztül állítható benne minden, elképesztő megoldások és rendkívül szépen felépített karosszéria és dizájn. Persze a szélvédőbe szerelt forgalom figyelő kamerától nem mindig látom a közlekedési lámpákat, de sebaj....minek is, az autó gondolkodik helyettem. :-) Az utakon lévő forgalmi dugóktól függően tervezi át az útvonalat, elég vicces, hogy eddig minden nap más útvonalon hozott haza.
A lényeg, hogy szép, fehér és van benne ülésfűtés! :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése