2014. február 15., szombat

Lakásnézőben

Ma megnéztem 2 potenciális lakást. Az egyiknek az volt a nagy előnye, hogy nagyon közel van a mostanihoz, ami leegyszerűsítette volna a költözést, de az egész egy lepratanya volt. Még benne laknak az előző albérlők és nagyon elhanyagolt állapotban volt az egész, amin még egy alapos takarítás sem biztos, hogy segített volna (1400 EUR/ hó, rezsivel együtt).

A másik bútorozatlan volt, de mivel bútorozva hírdetik, a tulajdonos, bebútorozza alapbútorokkal, ha kell. A környék, ahol van ismeretlen számomra. Egy nagy főúton helyezkedik, földszinten, az utcára néz, tehát mindenki belát, aki arra sétál, ha nincs behúzva a függöny. Elég tágas, a konyhája majdnem teljesen új, szép, régi hajópadlóval, 2 szobával+ nappali+étkező és egy hatalmas, elhanyagolt kerttel, amiben van egy nagy dobogós, kb 50 nm2-es terasz. Tetszene a kert, de az elején sok munka lenne vele.
A fürdőszoba viszont nagy kérdés. Fel vagyok rá készülve, hogy a fűrdőkádról valószínűleg le kell mondanom, de azért egy kis szekrénytől többet várnék. A "fűrdőszoba" itt egy kis fülke, egy wc és egy zuhanysarok, ahová nagyobb termetű ember már beszorulna, a mosdókagyló pedig akkora, mint egy köpőcsésze....mindez potom 1500 EUR-ért...

Az ügynökömtől viszont el vagyok ragadtatva. Valda egy igazi üdítő jelenség itt, persze nem holland. Ez már abból is látszik, hogy hétvégén is hajlandó lakásbemutatókat tartani.
Holland ingatlanos hétköznap 9-17 óráig szervez bemutatókat és nem rugalmas egy cseppet sem, valamint nem ajánl ingatlant, hanem megmutatja, amit én találok.

Valda már összegyűjtött nekem néhányat, azokat járjuk végig, valószínűleg holnap és hétfőn is megyünk nézni újabbakat.
Dél-Afrikából származik, Fokvárosban nőtt fel, biztosan 50 éves elmúlt már, kicsi fekete hölgy, csodásan csillogó, élénk fekete szemekkel és annyi energiával és lelkesedéssel, mint egy kislány. Van egy 6 éves unokája és nagyon bölcs.
12 évig élt Svédországban és 12 éve él már Hollandiában is, svédül tökéletesen beszél, de hollandul nem hajlandó megtanulni. :-)
Nagyon segítőkész rögtön válaszol minden e-mailre, üzenetre, biztató kezdet a sok ügynök után, akik napokig nem válaszolnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése