2013. április 26., péntek

A sokszínűség szépsége

A munkahelyemen azt szeretem a legjobban, hogy nagyon sok különböző nemzetiségű ember van együtt. Azok az ismerősök, akik csak, vagy többségében hollandok által működtetett cégeknél dolgoznak általában rosszabb tapasztalatokkal rendelkeznek.
Minél több ismerősöm lesz a cégnél, annál inkább látszik, hogy a jó programokat nem a helyiek szervezik, hanem az itt élő külföldiek. Többségében fiatalok, általában még nincs családjuk, van idejük, energiájuk és kedvük is, hogy jó dolgokat találjanak ki és meg is valósítsák.
(A kocsmapultot mindig a spanyol ajkúak kezelik a céges rendezvényeken)
Amiről az elején azt gondoltam, hogy milyen klassz és nyitott Hollandia és a hollandok, milyen jó megoldások vannak, az sokszor az itt élő, sok pozitív energiát behozó külföldieknek köszönhető. Ez azért elgondolkodtató.
Egy este munka után beültünk 6-an csevegni egy sörözőbe. 6-an, 5 különböző nemzetiség, a kanadaiak voltak 2-en. Nagyon élvezem az ilyenkor elhangzó történeteket, a megannyi tapasztalatot, kultúrális különbségeket, humort. Megszólalunk egymás nyelvén, legalább néhány szót figyelmességből. (magyarul mindenki csak a "pálinkát" jegyezte meg....)
A vállalatunk nem véletlenül fordít figyelmet a sokszínűségre és hangsúlyozza, hogy milyen fontos. Rengeteg tehetséges ember, akik együtt sokkal többre képesek, kreatívak, motiválják egymást. Így könnyen jön a siker. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése