2012. augusztus 30., csütörtök

Párolt zeller vodkával

Szeretem a halból készült ételeket és szerencsére itt minden nap van a menzán halas étel. Az egyetlen visszatartó erő, hogy a legfurcsább köreteket adják mellé, ami egészséges szerintük, de nem néz ki jól és nem finom, vagy legalábbis nekem nagyon szokatlan (párolt édeskömény, csicseriborsó keverék, felismerhetetlen zöldségmix). Ma a hal mellé párolt zellert adtak, amin néhány kakukkfű szálacska is árválkodott, de gondoltam majd kompenzálom némi sültkrumplival.
Meglepő módon a párolt zeller rendkívűl ízletes volt, tökéletesen passzolt a halhoz, úgyhogy erre máskor is rámozdulok.
Az egyik kollégám  -aki dán és sokkal vidámabb és életrevalóbb, mint a hollandok-,  dolgozik együtt a volt munkahelyem orosz és majd talán az ukrán gyártóegységével is. Ennek megfelelően folyamatosan van a fiókjában egy-két üveg paprikás vodka, amit reggel 9-kor és délután befejezésképpen szokott végigkínálni. Ma hosszú napunk volt, de már 5-kor vodkáztunk, hogy bírjuk a további megpróbáltatásokat. Vidám így a munka mi tagadás....:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése