2014. március 23., vasárnap

Lovas farm

Régóta fontolgatom, hogy újra kezdek lovagolni itt. Közel a lakásomhoz van lehetőség, elegáns lovarda, de kolléganőm ajánlott egy farmot, ahová sokkal nagyobb élvezet járni, mert olyan, mintha otthon lennék. Régen, otthon javarészt olyan helyeken lovagoltam, ahol a lovak inkább hobbiból és szeretetből voltak jelen, a tanyák fő profilja vagy a malac, bárány, vagy tehén-tej volt. Itt is pont egy ilyen helyet találtam végül szimpatikusnak.
Ez egy nagy tejtermelő farm, sok tehénnel, kisbocikkal és lovas oktatással, elsősorban gyerekeknek, pónikon, de van legalább 16 felnőtt ló, bértartásban is.
A tanya Amsterdam északi határától 1 km-re van, 20 perc alatt odaérek autóval és nagyon élvezem a friss levegőt, az állatokat, a lovakat. Néhány tanya van egymás közelében, kis holland meseházak, zöldre festve, nagyon kellemes környezet, senki sem gondolná, hogy a főváros tövében ilyen békés, tanyasi környezet megtalálható. Persze van néhány fényűzőbb ház és mindenhol Porsche áll az udvaron, valószínűleg jó környék.
Megyek minden szombaton, a lovam neve Dó. Megbízható, jól képzett, nyugodt ló és szeret dolgozni, élvezi a rohangálást (én is). 

Az állatokkal nagyon példásan bánnak, minden lovon speciális takaró van, amikor a szabadban vannak, lóra felszállni csak fellépőről szabad, nehogy megerőltessük a hátát.

A farmon van egy kis bolt is, ahol a helyben készült termékeket lehet megvenni, tejet, sajtot, zöldségfélét. A sajtjuk fantasztikus.

Farm

Pulcsis lovak



Kisboci mellett egy foci, hogy ne unatkozzon



"Pulcsis" Dó

Elkényeztetett gengszterlovak :-)



Dó, a kedvencem :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése