2013. február 3., vasárnap

Könnyed vasárnapi séta

Ez az írás hetek óta készül, január 6.-ai +10 fokban történt sétámnak kívánt emléket állítani, de a képek szerkesztgetése, negyedévvége a munkahelyen és még sok egyéb miatt csak késlekedett......szóval következzen most kevés szöveg és sokkal több kép:

Tegnap érkeztem vissza Amszterdamba. Vasárnap kisütött a nap, ezért rögtön elindultam sétálni, hogy kihasználjam a gyönyörű időt. 10 fok volt, napsütés, teljesen tavasz, sokan kocogtak sortban.
Az utcában, ahol lakom legalább 3 templom van. Ezek teljesen beleolvadnak a mai modern építészet egyéb épületei közé, gyakorlatilag óvoda, fogorvos, öregek otthona, étterem, templom, egy kaptafára épült, kívülről semmi különbség. Egyedül a "kerk" (hollandul templom) felirat és itt-ott egy harangláb szerűség árulkodik az épület funkciójáról, itt-ott egy kereszt, de sehol egy torony, vagy felekezeti megkülönböztetés, tehát csak tippelni tudok, hogy van egy katolikus, van egy református és van egy  3, körülbelül 500 méteren belül. Az egyiknek az udvarán még állt a Betlehemi jelenet, ezt le is fotóztam:


10 percnyire a lakástól az emeletes házak aljában bárányok legelésztek, kerítéssel elkerítve:



Még tovább sétálva jöttek a tanyák és lovak, teljesen vidéki hangulat, mindez Amszterdam belvárosától 30 pernyire:








Érthetetlen módon, de zöld rikácsoló papagájokkal van tele a város, úgy repkednek, mint otthon a verebek:




Az amszterdami erdő szélén bárányok és tehenek:



Szélmalom:

A környéken lakók rendszeresen etetik a vízimadarakat, akik ezt gyakorlatilag már el is várják. Ha valaki közelít a part felé, már úsznak is ki:

Kedvencem, a megszökött házikacsa, aki a vad rokonaival együtt él:
2 nappal a gyönyörű napos tavaszi nap után elkezdett esni a hó és 2 hétig meg is maradt és nagyon hideg lett, főleg a szél miatt.
Egy kis illusztráció, hogy a hidegben a vízimadarak,  ha kajáról van szó nem viccelnek:




Az abszolút nyertesek mégis a sirályok, akik már röptében is elkapják a falatokat:



A fehér kacsa itt is jelen volt





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése