2012. október 15., hétfő

További felfedezések a lakás körül

Már engem sem zavar az eső, ugyanúgy jövök-megyek esőben is, mint a helyiek. Ez a hétvége elég csapadékos, de elkezdtem felfedezni a környéket. A lakástól a következő háztömbben van egy kóser közért és szendvicsező, egy olasz pizzéria, kínai fodrászat és japán alga árus. :-)
A lakásból kilépve a folyosón a belső udvar, vagyis a társasházak által körülhatárolt kis park képe:
A bokrok mögött egy játszótér van. A játszótéren ott hagyják a kis bicikliket, homokozó játékokat. Senkinek nem fordul meg a fejében, hogy már másnap nem lesz ott, pedig ez egy nyílvános park. Sajnos otthon még a zárt udvarról is eltűnnek az ilyen játékok.
Tovább sétálva újabb park:

Esőben gubbasztó gém
Ettől a parktól kb. 100 méterre pedig egy pláza éttermekkel, boltokkal, egy hatalmas szupermarkettel. Nem lesz probléma a bevásárlás.
Szombaton átjött a szomszéd és nagyon kedvesen bemutatkozott, bár a nevét nem értettem pontosan, hollandtól nem várt módon lelkendezett és minden jót kívánt. Persze éjszaka szülinapi buli volt nála (már megismerem a holland "boldog szülinapot" dalt), így már érthető volt miért is barátkozott. Elviseltem a zajongást, annyira nem volt vészes. Ezen és a repülökön kívül elég csendes, nyugodt környék. Ha nyüzsgésre vágyok, akkor némi villamosozás után a belvárosban megkaphatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése